Heemkring d'EUZIE Stekene

 

Staat van Goed parochie Stekene

 

Bewerkt door:

FRIEDA  BUYSSE – HUET

                      

August Vermeylenlaan 23/7

  B 2050  Antwerpen

  Tel: 03/219 08 68    e-mail:

 frieda.huet@antwerpen.be

 

 

Voorwoord

 

Bij het zoeken naar mijn voorouders, kwam ik meermaals  terecht in Stekene. Telkenmale ik daar enkele overlijdens vond, zocht ik die op in in de Staten van Goed en in veel van die gevallen leverde mij dat nuttige informatie op; soms waren dat ouders, zusters, broers, een geboorteplaats, een vorig huwelijk, kinderen,  enfin een enorme bron van inlichtingen. Vermits ik die dikke boeken zo dikwijls moest raadplegen  en telkens van het eerste boek opnieuw moest vertrekken, besloot ik om uit alle opgemaakte staten, alles wat van belang was te noteren. Ik wist toen nog niet dat dit zo’n enorm werk zou zijn, maar het was de moeite waard. Ik heb al heel wat verbanden kunnen leggen tussen de verschillende families.

 

De bezittingen, de schulden, de huisraad, de buren,…. heb ik niet vermeld; wel vermeld zijn die bezittingen, die in een andere gemeente liggen. Misschien is die gemeente wel de geboorteplaats van de overledene of van de houder van het sterfhuis! Ik heb steeds getracht om eventuele broers, zusters, vader, moeder, stiefvader, stiefmoeder, ooms, tantes, … die verder in het verloop van de staat voorkwamen, ook te vermelden.

 

Ik heb ondervonden dat de vermelde overlijdensdata niet steeds 100% kloppen met de overlijdensdata vermeld in de parochieregisters. Hier moet dus wel eventjes gecontroleerd worden.

 

Als bewerker van deze Staten van Goed ben ik mij bewust van het feit dat er nog  veel onvolmaaktheden  zijn ingeslopen. Fouten zijn zeker ontstaan door de, vooral in de eerste registers, zeer onduidelijk geschreven teksten, door onoplettendheid van mij, door verkeerd vermelde namen in de teksten… . Hopelijk zal de gebruiker van deze Staten van Goed mij de eventuele fouten, of te korten melden, zodat ik ze kan recht zetten of aanvullen.

 

Ik hoop dat deze Staten van Goed van Stekene voor ieder van U,  evenveel nuttige informatie zal opleveren, als  dit voor mij het geval was en nog steeds is.

 

 

    Beste vorser

Doordat het bestand te groot is om alles op één pagina te krijgen, hebben we  de vrijheid genomen om het document in vijf delen te publiceren.

U kan via de koppelingen snel heen en weer flitsen. Op onze home pagina staat een zoekmachine, die U goede diensten kan bewijzen.

Deel 1         Index op naam

Deel 2       Pagina 1 t/m 21

Deel 3     Pagina 22 t/m 53

Deel 4     Pagina 54 t/m 89

Deel 5    Pagina 90 t/m 149

Deel 6   Pagina 150 t/m 192